Grondig in groenadvies

 

Tenge Hoveniersbedrijf verzorgt uw tuin van a tot z.

 

Bij Tenge Hoveniersbedrijf in Heerenveen bent u aan het juiste adres voor tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud voor particulieren, bedrijven, instellingen en gemeenten. Op de website vindt u informatie over alle aspecten van onze dienstverlening en over onze manier van werken.

 Ideeën voor uw tuin en voorbeelden van tuinen die wij hebben aangelegd vindt u bij tuinfoto's.
Zo kunt u in alle rust inspiratie opdoen. 

 

 

Vakkundige medewerkers

 

Tenge Hoveniersbedrijf heeft  ca. 18 tot 23 medewerkers in dienst, afhankelijk van het seizoen. Samen zorgen zij voor een mooie mix van leeftijden, kennis en ervaring. Een aantal mannen werkt al bij ons vanaf de start van het bedrijf in 1994. Ook is er altijd een aantal stagiaires aanwezig die wij de mogelijkheid bieden om werkervaring op te doen. Wij vinden het belangrijk om de kennis en ervaring die in het bedrijf aanwezig zijn over te brengen op de jongere generatie. Dat is ook de basis voor de indeling van onze werkploegen. Hieronder vindt u een overzicht van onze vakkrachten.

 

 

Mello Tenge

 

Mello Tenge

 

In 1994 begon Mello voor zichzelf. Hij bouwde Tenge Hoveniersbedrijf uit tot het allround hoveniersbedrijf met ca. 18-28 medewerkers dat het nu is. Al die tijd is hij samen met het team blijven ontwikkelen en investeren om de kwaliteit en de medewerkers op het hoge niveau te houden dat hij nastreeft met het bedrijf. Met als doel tevreden klanten te hebben én te houden.  

 

 

EXPERTISE

 • hoveniersvak
 • personeel
 • organisatie, strategie en bedrijfsprocessen
 • financiën en rendement
 • coaching

 

ERVARING
Mello Tenge heeft na de opleiding Middelbare Tuinbouw School gewerkt bij diverse hoveniersbedrijven, eerst in uitvoerende functies en later als leidinggevende. In 1994 startte hij met Tenge Hoveniersbedrijf. 

 

Edwin Boonstra

 

Edwin Boonstra

 

Sinds 1994 werkt hij in de hoveniersbranche en heeft hij zich ontwikkeld tot ontwerper, allround hovenier en leidinggevende. Zijn uitdaging als ontwerper ligt in de samenwerking met zijn  opdrachtgever om het ‘beste’ ontwerp voor die specifieke klant te maken. Ook vindt hij het prachtig om tijdens het werk zijn vakkennis over te dragen aan collega’s.

 

EXPERTISE

 • ontwerp van tuinen: handmatig en digitaal
 • calculaties
 • hoveniersvak
 • aansturing van personeel
   

ERVARING
Edwin Boonstra heeft na zijn opleiding aan de middelbare tuinbouwschool te Frederiksoord gewerkt bij diverse hoveniersbedrijven. Eerst in uitvoerende functies in zowel tuinaanleg als tuinonderhoud. Sinds 2003 werkt hij bij Tenge Hoveniersbedrijf en heeft hij zich ontwikkeld tot ontwerper / creatief vormgever, calculator en leidinggevende. Ook voert hij intakegesprekken met nieuwe klanten.

 

Feitze Leemburg

 

Feitze Leemburg

 

Bij Tenge Hoveniersbedrijf voelt Feitze zich helemaal op zijn plek. Hij kan er al zijn vakkennis en regelkwaliteiten in kwijt en tegelijkertijd leert hij ook nog elke dag bij. Iedere tuin, klant en medewerker is ten slotte weer anders. Waar hij ook van geniet zijn de gesprekken met opdrachtgevers en met potentiële klanten, om precies uit te achterhalen wat hun wensen zijn en hoe Tenge Hoveniersbedrijf daarbij kan helpen om die uit te voeren.  

 

EXPERTISE

 • hoveniersvak
 • specialist in tuinonderhoud
 • plantenkennis
 • aansturing van personeel  

 

ERVARING
Na zijn opleiding als hovenier werkte Feitze bij een aantal hoveniersbedrijven en startte vervolgens zijn eigen bedrijf. In 2007 maakte hij de overstap naar loondienst en ging hij aan de slag bij Tenge Hoveniersbedrijf. Feitze heeft ruime ervaring in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Hij is tevens verantwoordelijk voor de planning en organisatie van het bedrijfsonderdeel zakelijk en particulier tuinonderhoud en ook begeleidt hij de onderhoudsteams bij hun werkzaamheden.

 

Melle Zwerver

 

Melle Zwerver

 

Sinds 1996 werkt Melle bij Tenge Hoveniersbedrijf. Zijn vak verveelt hem nooit. Hij vindt het mooi om iets op te bouwen en te laten groeien en om buiten te werken. Met hout als materiaal heeft hij iets extra’s. Hij is een man van de precisie. Hoe ingewikkelder de constructie, des te leuker hij het vindt om alles precies uit te meten, op maat te zagen en passend te maken.  

 

EXPERTISE

 • specialist in tuinaanleg
 • houtwerk
 • maatwerk
 • bestrating
 • afwerking

 

ERVARING
Na zijn opleiding middelbare tuinbouwschool in Frederiksoord vervulde Melle eerst zijn dienstplicht. Tegelijkertijd werkte hij als greenkeeper op de golfbaan in St. Nicolaasga. Vervolgens kon hij bij Tenge Hoveniersbedrijf aan de slag. Melle werkt in de tuinaanleg en –renovatie. Zijn ervaring betreft alle aspecten daarvan en het dagelijkse contact en overleg met de opdrachtgever dat daarbij hoort. Hij is gespecialiseerd in houtwerk zoals (complexe) vlonders, schuttingen, pergola’s, tuinhuizen en veranda’s.

 

Klaas Woudsma

 

Klaas Woudsma

 

Sinds 1996 werkt hij bij Tenge Hoveniersbedrijf. In die periode heeft hij zowel hoveniers-werkzaamheden uitgevoerd als de administratie verzorgd. In de loop van de tijd heeft hij  samen met Mello Tenge de automatisering doorgevoerd in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Dat leidde tot diverse verbeteringen en dat geeft hem veel voldoening.  

 

 

EXPERTISE

 • boekhouding
 • calculatie
 • werkvoorbereiding
 • planning
 • controlling

 

ERVARING
Klaas Woudsma trad na het voltooien van zijn opleiding HEAO bedrijfseconomie in dienst bij Tenge Hoveniersbedrijf. Hij verzorgt de boekhouding en maakt calculaties en offertes. Ook regelt hij de werkvoorbereiding, planning en bestellingen en verricht hij controlerende werkzaamheden. Een dag per week werkt Klaas buiten mee in de projecten.

 

Gerard Hofstra

 

Gerard Hofstra

 

De bedrijfsfilosofie van Tenge Hoveniersbedrijf sluit goed aan bij de ideeën van Gerard over het werk en hoe je met klanten omgaat. Alvijfentwintig jaar voelt hij zich nog steeds prima thuis bij het bedrijf en bij de collegialiteit van het team. In zijn werk houdt hij ervan de zaken zo te regelen alle materialen, machines en mensen precies op het juiste moment aanwezig zodat alles op rolletjes loopt en het proces nergens stagneert.

 

 

EXPERTISE

 • specialist in tuinaanleg/-renovatie
 • grondwerk
 • bestrating
 • beschoeiing/damwanden
 • afwerking

 

ERVARING
Gerard Hofstra werkte na zijn hoveniersopleiding bij diverse werkgevers in de groensector. Begin 1996 trad hij in dienst bij Tenge Hoveniersbedrijf. Samen met Mello voegde hij steeds meer werkzaamheden toe aan het dienstenpakket en ontwikkelde hij zich tot specialist in de aanleg van tuinen. Zijn ervaring betreft alle aspecten van tuinaanleg en – renovatie en het dagelijkse contact en overleg met de opdrachtgever dat daarbij hoort. 

 

Jan Postma

 

Jan
Postma

hovenier

 

Romke

de Leeuw

hovenier

 

Stefan
van Miltenburg

hovenier

 

Indra
Boerma

assistent-hovenier

Jelle van den Bovenkamp

 

Jelle
van den Bovenkamp

assistent-hovenier

Jelmar Broers

 

Jelmar
Broers

assistent-hovenier

Sipke Zandstra

 

Sipke
Zandstra

assistent-hovenier

 

Marius

Friso

assistent-hovenier

 

Wytze

Sipma

hovenier

 

Sebastiaan

Kooi

hovenier

 

Roy

Kiewiet

hovenier

 

Jacob

Mulder

assistent-hovenier

 

Jan

Walta

hovenier

 

Arno

Wiersma

hovenier

 

Peter

Zwaan

hovenier

Nieuws Lees >
Tuinklussen in de winter
In de wintermaanden is er minder werk te doen in de tuin. Toch zijn er wat belangrijke klussen en klusjes om uw tuin goed voor te bereiden op deze periode. Want als uw tuin de winter goed doorkomt, kunt u er in het voorjaar weer volop van genieten. Wij geven u in dit...
Overzicht

neem nu
contact op