Grondig in groenadvies

 

Tenge Hoveniersbedrijf verzorgt uw hele tuin.

 

De uitdaging van Tenge Hoveniersbedrijf is om uw tuinwensen te vertalen naar een resultaat dat zelfs nog beter is dan u had verwacht. Om dat te bereiken staan kwaliteit, betrouwbaarheid en duidelijkheid centraal in onze manier van werken. Wij hebben vakbekwaam personeel en werken met heldere procedures en afspraken. Op die manier kunnen we maatwerk leveren, of het nu gaat om onderhoud of om de aanleg van een nieuwe tuin. En zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 

 

Intakegesprek

Een nieuwe tuin vraagt om een tuinontwerp. Dat kan zijn wanneer u een nieuwbouwhuis koopt, een huis laat bouwen, een huis koopt waarvan de tuin u minder aanspreekt of wanneer uw huidige tuin aan een opknapbeurt toe is. In het intakegesprek inventariseren we uw wensen. U vertelt uw ideeën en wij leiden u door de verschillende functies en onderdelen van een tuin: spelen, genieten, tuinieren, vijver, moestuin, terrassen, paden, verlichting, schutting, tuinhuis etc. 


 

Van schets tot beplanting

Vervolgens gaan we aan de slag met het schetsontwerp. Daarbij let onze ontwerper er onder meer op dat de verschillende onderdelen in de tuin goed tot hun recht komen en dat het geheel mooi aansluit bij het huis en de rest van de kavel. Hij zorgt ervoor dat de verhoudingen kloppen, dat alles een eigen plekje krijgt, dat er zichtlijnen zijn en verrassingen. Dat alles maakt dat u de hele tuin kunt ‘beleven’. Wanneer u akkoord bent met het ontwerp, eventueel na aanpassingen, gaan we het ontwerp verder detailleren en maken we het beplantingsplan.

 

 

Samenhangend geheel

Ontwerp en beplantingsplan vormen een geheel en versterken elkaar. Zo kan een vlak dat is ingetekend als border in het ene ontwerp een compleet ander uiterlijk hebben dan in een andere tuin. Ligging ten opzichte van andere onderdelen van de tuin, hoogte, bloeitijd, bloeiwijze, kleur, bladvorm, zon of schaduw spelen daarin allemaal een rol. Ook dat bespreken we met u en kunnen we waar nodig nog aanpassen.

 

 

 

Nieuws Lees >
Tuinklussen in de winter
In de wintermaanden is er minder werk te doen in de tuin. Toch zijn er wat belangrijke klussen en klusjes om uw tuin goed voor te bereiden op deze periode. Want als uw tuin de winter goed doorkomt, kunt u er in het voorjaar weer volop van genieten. Wij geven u in dit...
Overzicht

neem nu
contact op